CIRCULAR

Intervju av Per Christian Frankplads for Puls Furore, 1997:

Jostein Dahl Gjelsvik er halvparten av prosjektet Circular, og han er "wired". Han er så knyttet til Internettet at han vil helst intervjues via IRC (Internet Relay Chat), selv om telefonen hans fungerer utmerket. Bjarte Andreassen er også "wired" nok, men kunne ikke være med på denne praten.

- Du har en skummel fortid i Neural Network, stemmer ikke det?
- Ja, jeg begynte sammen med Oddgeir Hvidsten og Lars Kristian Sande i Neural Network, det er utgangspunktet mitt. Etter å ha varmet opp for Prodigy i 1991 fikk vi napp hos Origo Sound, som gav ut "Brain-state-in-a-box", vårt debutalbum.

- Hvorfor Origo? Hvordan skjedde kontakten?
- Vi sendte selvfølgelig ut kassetter til "alle og enhver", men Origo fattet interesse. Og vi hadde hørt om Origo pga. "Microgravity". Deretter ga vi ut "Modernite", som var det siste vi gjorde som Neural Network. Oddgeir og Lars fortsatte som Motion Control, og gir nå ut skiver på Club Craft i England. Faktisk var Bjarte med på EP nummer en, og jeg på nummer to, selv om det er litt utenfor mitt område. 909 er jeg egentlig dritlei.

- Du bor i Stavanger, ikke akkurat Norges elektroniske navle, vil jeg anta. Har du noen åndsfrender rundt om i byen?
- Jeg har litt kompiser som driver med andre saker og ting, men jeg ønsker ikke å "låse meg inne" sammen med alle synthgutta og preike 303, resonans og filter, hvis du skjønnner meg.

- Si litt om arbeidsprosessen til "Nanotopia".
- Vel, det varier faktisk en god del. Vi har prøvd desperat å løsrive oss fra sequenceren, noe mange strir med, mener jeg. Det har lett for å bli helt for firkantet i selve den kreative prosessen, så vi har prøvd å gjøre ting mer live. Første låta på skiva er et slikt forsøk. En del synthmoduleringer er gjort direkte til DAT uten å gå via sequenceren først.

- Inspirasjoner?
- Jeg må innrømme at filmer faktisk er en stor inspirasjonskilde. Vi rapper mye lyd fra film, som jo man lett kan høre på Nanotopia. Vi bruker slike samples mer som atmosfæreskapere, ikke noe microgravity-samplinger. Eller kanskje litt?